Tridesetjednogodišnji vezni nogometaš Manchester Uniteda Bastian Schweinsteiger objavio je danas kako se oprašta od dresa njemačke nogometne reprezentacije, s kojom je prije dvije godine osvojio naslov prvaka svijeta.


Schweinsteiger je dvanaest godina nosio dres reprezentacije u 120 utakmica, a osim osvajanja naslova svjetskog prvaka 2014. godine, igrao je i finale Europskog prvenstva 2008. godine, a dva je puta, 2006. i 2010. godine bio treći na svijetu.

"Nedavno sam od izbornika zatražio da me više ne poziva u reprezentaciju, jer bih se volio oprostiti. Imao sam priliku upisati 120 nastupa za svoju zemlju i proživio sam neke trenutke koji su bili neopisivo lijepi i uspješni. Jogi Löw je znao koliko mi je značilo Europsko prvenstvo 2016., jer sam doista želio osvojiti taj naslov, koji nismo osvojili od 1996. godine. Nije mi bilo suđeno, moram to prihvatiti.

Osvajanjem Svjetskog prvenstva 2014. godine smo ostvarili nešto na povijesnoj i emocionalnoj razini što više nikada ne bih mogao ponoviti u svojoj karijeri. Zbog toga je ispravno i razumno završiti tu priču i poželjeti momčadi sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. Ovom odlukom napuštam reprezentaciju, koja je uvijek bila za mene druga obitelj. Nadma se da će na ovaj ili onaj način ta veza i dalje ostati čvrsta.

Na kraju bih volio poručiti našim navijačima: 'Bila mi je čast igrati za vas. Velike zahvale na svemu kroz što smo prošli zajedno'." poručio je Schweinsteiger.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Velika je mogućnost da će Schweinsteiger ovog ljeta napustiti i redove Manchester Uniteda, s obzirom da novi menadžer Jose Mourinho namjerava smanjiti momčad za najmanje devet imena. Ukoliko se kompletira najavljeni transfer Paula Pogbe, jedan od onih koji će postati višak bit će i Schweinsteiger, koji je radio samostalno dok je ostatak momčadi jučer odrađivao prvi zajednički trening.