Reprezentacije Hrvatske i Kosova odradile su posljednje treninge uoči večerašnjeg kvalifikacijskog dvoboja za SP 2018. godine u Skadru, nakon čega su izbornik Ante Čačić i kapetan za ovu utakmicu Vedran Ćorluka podijelili su razmišljanja s novinarima.


"To će biti utakmica u kojoj je Hrvatska po svemu apsolutni favorit, ali to tek trebamo potvrditi. Igramo protiv momčadi koja će biti izuzetno nadahnuta, koja igra prvu službenu utakmicu kao domaćin. Trebat će nam 90 minuta velikog angažmana i koncentracije i onda je za vjerovati da ćemo doći do tri boda. To je jedini rezultat koji nas može zadovoljiti." najavio je Čačić, koji je rekao i kako zbog temperature ne može računati ni na Duju Čopa.

Podsjetimo, Vatreni su od ranije za dvoboj protiv Kosova oslabljeni neigranjem četvorice važnih igrača.

O početnoj jedanaestorici izbornik će tako odlučiti tijekom večeri, iako već ima zacrtanu ideju: "Neću nikoga iznenaditi s postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati."

"Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika." dodao je Čačić.


"Očekujem ambicioznu Hrvatsku. Bez obzira na igrače koji nedostaju imamo imperativ pobjede i od prve minute idemo po rezultat koji nam odgovara. Imamo nedostataka, ali već smo ranije pokazali da možemo nadomjestiti svakog tko nedostaje, neki koji manje igraju će imati priliku pokazati što znaju." rekao je Vedran Ćorluka.

"Domaćini će biti iznimno željni dobrog nastupa u prvom službenom domaćem nastupu. Pritisak osjećam prije svake utakmice, ali svim je igračima drago što ćemo napokon igrati pred publikom i veliki nam je užitak iščekivati pun stadion. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Ne znam detaljnu povijest kosovskog nogometa, no poznam igrače kosovskog podrijetla koji su igrali u Hrvatskoj i za Hrvatsku. O sadašnjoj reprezentaciji više ću moći reći poslije utakmice." zaključio je Ćorluka.

/HRT/