Talijanski napadač Graziano Pelle poslan je doma iz kampa talijanske reprezentacije, nakon što je odbio stisnuti ruku izborniku Giampieru Venturi prilikom izmjene u jučerašnjem dvoboju protiv Španjolske, koji je završio podjelom bodova.


Italija je u trenutku izmjene gubila rezultatom 1:0, a izbornik Ventura je odlučio povući Pellea iz igre i umjesto njega na teren poslati Ciru Immobilea, što je razljutilo bivšeg napadača Southamptona, koji je odjurio ravno u svlačionicu.

Izbornik Ventura je u početku pokušao pomesti incident pod tepih, rekavši: "Takve stvari se događaju. Mislim da je Graziano bio više ljut na sebe zbog svoje izvedbe nego bilo što drugi."

Međutim, iz talijanskog nogometnog saveza su jutros objavili kako je Pelle poslan u svoj kineski klub Shandong Luneng, te neće konkurirati za subotnji kvalifikacijski dvoboj protiv Makedonije.

Pelle se nakon svega putem Instagrama ispričao za incident, opisavši svoje ponašanje neprihvatljivim i dodavši kako je pošteno da preuzme odgovornost za ono što se dogodilo.

Iskusni Gianluigi Buffon je spreman brzo sve ostaviti po strani: "On je sjajan momak i siguran sam da će, kad se ohladi, shvatiti da je pogriješio. Ako se ispriča za svoje ponašanje, sa zadovoljstvom ćemo ga prihvatiti natrag. Pogriješio je, ali takve stvari se događaju u tako napetim utakmicama."