Dan uoči dvoboja s Finskom u Tampereu hrvatski izbornik Ante Čačić ostao je bez Vedrana Ćorluke, a upitan je Danijel Subašić. Nakon odlične izvedbe protiv Kosova optimizam ipak ne popušta lako.


"Prema naprijed je (protiv Kosova, op.a.) bilo odlično, zabili smo šest golova, ali natrag smo davali previše prostora suparnicima. Popravit ćemo to, da u Finskoj bude bolje i da bude što manje prijetnji Subašiću." rekao je Domagoj Vida.

Liječnik nacionalne vrste Saša Janković objasnio je Ćorlukine probleme: "Čarli ima određene smetnje, ima probleme s mišićem natkoljenice."

Vida će tako zaigrati bez kolege iz obrambenog reda: "Odlično se nadopunjujemo, on daje dozu mirnoće i važan je faktor u našoj obrani. Milina je igrati s njim." rekao je Vida o Ćorluki.

Braniča moskovskog Lokomotiva jerojatno će zamijeniti Matej Mitrović, koji je u Skadru postigao prvi gol za reprezentaciju.

"Ne smijemo podcijeniti Fince, moramo biti maksimalno ozbiljni i motivirani, kao što smo bili protiv Kosova." najavio je Mitrović.

Problema ima i vratar Danijel Subašić. Odluka o nastupu bit će donesena u nedjelju uoči utakmice.

/HRT/