Izbornik talijanske reprezentacije Roberto Mancini je pobjedom protiv Bosne i Hercegovine na gostovanju u Sarajevu proslavio plasman svoje momčadi na završni turnir Lige nacija, a nakon pobjede je ustvrdio kako njegova zemlja ima veliki broj talentiranih mladih igrača, kojima samo treba dati priliku za dokazivanje.


Mancini je sinoćnju utakmicu gledao iz samoizolacije u svom domu, s obzirom da je pozitivan na corona virus, a momčad je s klupe treću utakmicu zaredom vodio njegov pomoćnik Alberico Evani.

"Osjećam se dobro." poručio je Mancini za RAI Sport, prokomentiravši plasman svoje momčadi na završnicu Lige nacija, u kojoj će se za naslov osvajača boriti protiv Francuske, Belgije i Španjolske: "Bit će to sjajan turnir. Dolazi nakon Europskog prvenstva, tako da sam sretan zbog naše druge kvalifikacije na veliko natjecanje. Želim se zahvaliti igračima koji su doprinijeli ovim rezultatima u posljednje dvije godine, onima koji su igrali večeras i onima koji su ostali kod kuće."

Teret tri utakmice protiv Estonije, Poljske i Bosne i Hercegovine iznijelo je samo dvadeset igrača, s obzirom da zbog ozljeda i corona virusa nije bilo velikog broja igrača, uključujući Leonarda Bonuccija, Giorgija Chiellinija i Marca Verrattija, ali njihov izostanak se nije osjetio.

"Mislim da imamo neke vrlo talentirane mlade igrače u Italiji. Samo im moramo dati priliku za igru. Možda će u početku biti poteškoća, ali ako imaju talent, on će se pokazati u sljedećih šest ili sedam mjeseci. Mlađe kategorije talijanske reprezentacije su naš temelj i pomažu u pripremi igrača za veliku scenu." rekao je Mancini.

Interov stoper Bastoni je debitirao za seniorsku reprezentaciju prije samo nekoliko dana u utakmici protiv Estonije, ali je na kraju započeo i utakmice protiv Poljske i Bosne i Hercegovine.

"Bastoni je odigrao tri utakmice u deset dana i svaki put je bio sve bolji. On je vrlo mlad, ima veliki prostor za napredak, tako da bi doista mogao postati novi Bonucci ili Chiellini. On nije jedini, imamo još puno vrlo talentiranih obrambenih igrača u U21 i U20 reprezentacijama, samo im treba dati priliku da igraju." zaključio je Mancini.