Predsjednik UEFA-e Aleksander Ceferin razmatra mogućnost da se ovoljetno Europsko prvenstvo, koje se trebalo igrati još prošle godine ali je odgođeno zbog pandemije korona virusa, umjesto širom europskog kontinenta, kao što je planirano, održi u samo jednoj državi.


Završni turnir, koji i dalje nosi naziv Euro 2020, trebao bi početi 11. lipnja i održavati se u dvanaest gradova širom Europe, ali predsjednik Bayerna Karl-Herinz Rummenigge je otkrio kako je taj koncept smišljen prije izbijanja globalne pandemije te bi sada mogao biti napušten.

"Ne smijemo zaboraviti da je ideja ovog posebnog načina organizacije Europskog prvenstva smišljena u vrijeme kada korona virus još nije postojao... bila je to inicijativa Komisije Europske Unije, koja je htjela pokazati nogomet širom cijele Europe. Ali, znam da predsjednik UEFA-e Aleksandar Ceferin, koji je vrlo oprezan kad je korona virus u pitanju, razmišlja o tome bi li imalo više smisla u ovakvim okolnostima igrati turnir u samo jednoj državi." rekao je Rummenigge za minhenski TZ.

Gradovi domaćini ovoljetnog prvenstva trebali bi biti London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Minhen, Rim, St Petersburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku, a polufinalne i finalne utakmice trebale bi se igrati na londonskom Wembleyu.