Trener madridskog Reala Zinedine Zidane je najavio kako bi u budućnosti bio spreman preuzeti funkciju izbornika reprezentacije Francuske, za koju je odigrao 108 utakmica i s kojom je osvojio naslove europskog i svjetskog prvaka 1998. i 2000. godine.


Četrdesetosmogodišnji trener uživa veliki ugled među igračima i ljubiteljima nogometa u Francuskoj, kao jedan od najvećih igrača koje je ta država ikada imala, a predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Noel Le Graet je rekao kako bi volio da upravo on bude dugoročni nasljednik trenutnog izbornika Didiera Deschampsa.

Zidane kaže kako eventualni povratak u Francusku nije u njegovim kratkoročnim planovima, ali je potvrdio kako je otvoren i za takvu mogućnost jednog dana.

"Moj odnos s predsjednikom saveza je dobar, znamo se još od 1998. godine. To bi se moglo ostvariti jednog dana. Rekao sam to i ranije, kad sam počinjao trenersku karijeru prije deset godina, da je to nešto što bi moglo biti moguće jednog dana. U ovom trenutku sam ovdje i uživam u onome što radim. Što će biti u budućnosti, vidjet ćemo, to se nikad ne zna. Ali, ja sam trenutno koncentriran samo na Real Madrid." rekao je Zidane za ESPN.

Zidaneov ugovor s Realom istječe 2022. godine, baš kao i Deschampsov s francuskim nogometnim savezom, a trenutno nema napretka u pregovorima oko produženja ugovora ni u jednom slučaju. Francuska je već osigurala mjesto na završnici europskog prvenstva koje se igra ovog ljeta, a aktualni svjetski prvaci nadaju se da mogu ovog puta otići korak dalje od 2016. godine, kad su poraženi u finalu od Portugala.