Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini je u razgovoru za Lab TV rekao kako Italiji nikada nije nedostajalo kvalitetnih i važnih igrača, a jedino što im je on dao jesu samopouzdanje i prilika da igraju.


Bivši trener Fiorentine, Lazija i Intera je podigao igru i rezultate talijanske reprezentacije u odnosu na prethodno razdoblje, a nakon savršenih kvalifikacija za Euro 2020. godine je potvrdio kako će ostati na klupi i za sljedeća dva velika natjecanja.

"Zadovoljni smo činjenicom da je reprezentacija ponovno postala važna talijanskim navijačima. Oni su se bili malo odmakli od reprezentacije, a još smo zadovoljniji zbog toga što ova momčad može igrati dobar nogomet. Uspjeli smo sastaviti dobru grupu igrača, tražeći usput i malo mlađe igrače kojima smo dali priliku da igraju za nacionalnu momčad. Uspjeli smo odmah pronaći dobru strukturu." rekao je Mancini.

Mancini je naglasio kako je Italija uvijek imala dobre igrače, a on im je samo dao priliku da zasjaju.

"U Italiji nam nikada nije nedostajalo igrača, možda na nekim pozicijama u nekim razdobljima možete imati manje ili više opcija. Ali važni igrači su uvijek bili tu. Samo im morate dati priliku. Talijanski momci su dobri, samo im treba dati samopouzdanje i priliku da igraju." dodao je Mancini.