Kako je javio dobro obaviješteni talijanski novinar Tancredi Palmieri, UEFA je vrlo blizu donošenja odluke da se ovoljetno Europsko prvenstvo, koje nosi naziv EURO 2020, s obzirom na to da se trebalo igrati prošle godine, igra samo u Engleskoj.


Pandemija korona virusa odgodila je prošlogodišnje natjecanje za godinu dana, ali čini se kako se ni ovog ljeta neće moći ostvariti planovi da se utakmice igraju širom Europe. Umjesto toga, najvjerojatnije će se sve utakmice igrati u Engleskoj, gdje se originalno trebala igrati uz utakmice grupne faze i sama završnica.

Iako engleski klubovi trenutno imaju problema zbog situacije s korona virusom u Velikoj Britaniji, pa svoje europske utakmice moraju igrati na neutralnim terenima, prognoze su dobre, jer su tamošnje zdravstvene vlasti već procijepile veliki dio stanovništva.

Prema najavama iz britanske vlade, potpuna normalnizacija života očekuje se sredinom lipnja, u vrijeme kad će se igrati i europsko prvenstvo, pa je Engleska u vrlo dobroj situaciji za organizaciju ovog natjecanja.