Španjolski nogometni savez će za domaćina utakmica ovoljetnog Europskog prvenstva umjesto Bilbaa nominirati Sevillu, objavio je danas španjolski sportski dnevnik AS, navodeći kako će ta promjena biti službeno potvrđena u ponedjeljak.


UEFA zahtijeva od organizatora da najmanje 25% kapaciteta tribina svakog stadiona domaćina utakmica Europskog prvenstva bude otvoreno za navijače, no pokrajinska vlada u Baskiji je praktički onemogućila takvu opciju, s obzirom da su rekli kako su spremni to dopustiti tek kad preko 60% stanovništva bude cijepljeno protiv corona virusa, te kad manje od 40 ljudi na 100.000 bude zaraženo.

Španjolski nogometni savez će umjesto novog San Mamesa za domaćina imenovati stadion Cartuja u Sevilli, koji inače nije domaćin niti jednom klubu, ali je čest domaćin utakmica španjolskih reprezentacija i finala kupa.

Španjolska će reprezentacija tako svoje utakmice protiv Poljske, Švedske i Slovačke igrati u Sevilli umjesto u Bilbau, gradu koji ionako nikad nije prihvatio u potpunosti reprezentaciju kao svoju jer se većina lokalnog stanovništva identificira isključivo s Baskijom i podržava ideju o Baskiji kao neovisnoj državi.