EuroNogomet, nogometni magazin

Sukob Mbappea i Girouda pokvario atmosferu u francuskoj reprezentaciji pred EURO

Kao aktuelni prvak svijeta, Francuska je jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja na predstojećem Europskom prvenstvu, ali atmosferu u ekipi izbornika Didiera Deschampsa je pokvarila svađa između Oliviera Girouda i Kyliana Mbappea nastala kao rezultat komentara iskusnijeg napadača.


Napadač Chelsea je ušao u igru s klupe i postigao dva gola u pobjedi rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske, a na pitanje novinara nakon utakmice o njegovoj 'tihoj' izvedbi je odgovorio prilično nervozno.

"Vi kažete da sam bio 'tih', ali razlog tome je taj što nekad tražim loptu, a ona ne dolazi do mene. Pokušavam što više tražiti loptu od suigrača i pružati im rješenja u šesnaestercu." rekao je Giroud.

Prema pisanju L'Equipea, mladi napadač Paris Saint-Germaina je osjetio kako je on 'meta' Giroudovih komentara, posebno zbog činjenice da je Giroud u svojoj izjavi izdvojio asistencije Benjamina Pavarda i Wissama Ben Yeddera.

Giroud se, prema istom izvoru, ispričao Mbappeu nakon ručka u trening centru francuske reprezentacije, ali mediji u Francuskoj tvrde kako dvadesetdvogodišnji napadač time nije zadovoljan, te je izborniku Deschampsu rekao kako za danas želi sazvati konferenciju za novinare na kojoj bi iznio svoju stranu priče. Ipak, Deschamps ga je umirio i rekao mu da se koncentrira na utakmicu protiv Njemačke, koja je na raporedu u utorak 15. lipnja.

Kako tvrdi L'Equipe, sukob Girouda i Mbappea nije utjecao na ostatak momčadi, ali jeste na Mbappea, koji je nezadovoljan cijelom situacijom. Dobra vijest za Deschampsa je da je Karim Benzema u pobjedi protiv Bugarske zadobio samo lakši udarac, te će mu biti na raspolaganje za dvoboj protiv Njemačke.

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN