EuroNogomet, nogometni magazin

LIngard: To što sam propustio EURO 2020 mi je velika motivacija za Katar

Vezni nogometaš Manchester Uniteda Jesse Lingard otkrio je kako mu je činjenica da nije izborio mjesto u reprezentaciji za Europsko prvenstvo prošlog ljeta dodatna motivacija u želji da ne propusti i Svjetsko prvenstvo 2022.


Dvadesetosmogodišnji nogometaš je bio daleko od reprezentacije dok nije otišao na posudbu u West Ham prošle sezone. U londonskom klubu je pružao sjajne predstave, ali se na kraju ipak nije našao na popisu izbornika Garetha Southgatea za EURO 2020, koje je igrano prošlog ljeta, ali je ponovno pozvan u reprezentaciju za prošlomjesečne utakmice. Ponovno je dobio poziv i za ovomjesečne utakmice, iako se u Manchester Unitedu ponovno muči za minutažu, i sada želi iskoristiti priliku kako bi zacementirao svoje mjesto u reprezentaciji, ne bi li pred natjecanje u Kataru izbjegao razočaranje kakvo je doživio prošlog ljeta.

"Da, mogućnost igranja na najvećim natjecanjima i u najvećim utakmicama vam daje dodatnu glad i motivaciju." odgovorio je Lingard na pitanje je li mu propuštanje engleskog puta do finala EURA dodatna motivacija, te dodao: "To je uvijek teško. S obzirom na to u kakvoj sam situaciji bio dugo vremena - nisam puno igrao i nisam bio u reprezentaciji - i sama činjenica da sam bio na popisu od 33 igrača pokazuje što možete napraviti napornim radom i vjerom u sebe. Bio sam razočaran zbog toga što sam propustio EURO, ali i dalje sam podržavao momke u dobrim i lošim trenucima. Imali su sjajnu priliku nakon što su ušl u finale, ali moramo brzo krenuti dalje i pripremati se za nove utakmice."

"Dugo sam već član engleske reprezentacije i vidio sam puno promjena u momčadi tijekom godina, ali mislim da je momčad koju imamo u ovom trenutku jedna od najboljih. Zajedništvo i momčadski duh, Gareth nas je doista posložio na pravi način. U naredne utakmice ulazimo s velikim samopouzdanjem i jasno je da ćemo pokušati proći kroz kvalifikacije uspješno." dodao je Lingard.


Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN