Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique tvrdi kako nikakav pritisak ne može utjecati na njega pred predstojeći ključni dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Grčke.


Svjetski prvaci iz 2010. godine večeras gostuju u Ateni, gdje mogu osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2022., ali i ostati bez šansi za izravan plasman. Ukoliko Švedska u utakmici koja se igra nešto ranije pobijedi Gruziju, Španjolska je neće moći dostići u posljednjem kolu ukoliko ne osvoji sva tri boda protiv Grčke. Grčka još uvijek može osvojiti drugo mjesto ako pobijedi Španjolsku, s kojom su u ožujku u gostima odigrali 1:1.

Ipak, Luis Enrique ne vjeruje da strah od gubitka prilike za izravan plasman u Katar neće poremetiti pripreme njegove momčadi za ovaj dvoboj.

"Luis Enrique je rođen s pritiskom. Ja se nosim s pritiskom od svoje osamnaeste godine i osjećam se ugodno. Nakon što sam vidio kako momčad radi na treningu, mogu samo prenijeti samopouzdanje koje su mi ulili. Bili smo pod pritiskom pred svaku utakmicu. Grčka je doista dobro organizirana momčad, to je istina. U prvoj utakmici protiv njih smo stvorili malo prilika, manje nego što smo željeli. Oni igraju dobro i zbog toga moramo biti dobri u presingu. Nadam se da ćemo ih uspjeti što više držati stisnute u njihovom šesnaestercu." rekao je Enrique.

U slučaju pobjede, Španjolska će i dalje imati sve u svojim rukama i u posljednju utakmicu protiv Švedske će ući sa spoznajom da im pobjeda u toj utakmici donosi sigurno prvo mjesto u grupi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Ovo je samo jedna utakmica. Nećemo napraviti tu pogrešku da razmišljamo o Švedskoj. Razmišljat ćemo samo o Grčkoj i ništa drugo ne postoji. Španjolska ima obvezu pobjeđivati u svakoj utakmici. Obveza je pobijediti u svakoj utakmici i napraviti to našim oružjem. Uvijek postoji pritisak da se mora pobijediti.

Doista sam sretan, jer sam više nego optimističan nakon što sam vidio ova dva treninga. Vjera, ritam, kvaliteta koju ovi igrači imaju... Osjećam se više nego samouvjereno i mirno dok pripremam ovu utakmicu. Jako sam sretan da imam priliku biti trener u državi koja ima barem 60 igrača visokog međunarodnog standarda, barem po mom mišljenju." dodao je Enrique.