Reprezentativci Njemačke

Nogometna velesila Njemačka posljednjih godina posrće, i to se već vidi u padu interesa domaće javnosti za reprezentaciju, od koje se desetljećima unatrag očekuje samo borba za sam vrh.


Prema istraživanju koje je agencija dpa naručila od instituta JuGav (YouGov), skoro polovina Njemaca navodi da ih reprezentacija, poslije slabih nastupa na posljednja tri velika turnira, sve manje zanima.

Preciznije, 26 posto ispitanih je reklo da im je veoma popustio interes, a još 20 posto da ih reprezentacija donekle manje zanima. Uz to, 34 posto anketiranih je reklo da ih nacionalni tim ni ranije nije zanimao.

Nešto manje od petine ispitanika, 18 posto, je reklo da nije promijenilo stupanj pozornosti koji posvećuju reprezentaciji.

Njemačka je na tek završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru ispala u grupnoj fazi, isto kao u Rusiji prije četiri godine, a na Europskom prije dvije godine za put kući se spakirala u prvoj nokaut rundi.

Izbornik Hansi Flick rekao je poslije katarskog debakla da reprezentacija "mora ponovo probuditi entuzijazam navijača, jer svaki igrač ili trener želi podršku nacije."

dpa