Fantastičan uspjeh ostvarili su mladi reprezentativci Srbije, koji su na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina u finalu odigranom u Aucklandu pobijedili favoriziranu reprezentaciju Brazila i osvojili naslov prvaka svijeta.


Oba poluvremena počela su dominacijom reprezentacije Brazila, ali kad se Srbija obranila i sačuvala svoju mrežu netaknutom, snage su se izjednačavale i obje momčadi su mogle do prednosti.

Do prednosti je prva došla reprezentacija Srbije, i to golom Staniše Mandića u 70. minuti na ubačaj Nemanje Maksimovića, ali samo tri minute kasnije izjednačio je za Brazil nakon solo akcije veznjak Manchester Uniteda Andres Pereira, koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ušlo se u produžetke, koji su gotovo u potpunosti protekli u dominaciji fizički nešto snažnije reprezentacije Brazila, ali Srbija je čekala i dočekala svoju priliku iz kontranapada u 118. minuti, kad je Maksimović bio strijelac, a asistent Andrija Živković.

U utakmici za treće mjesto, Mali je s dva gola Adame Traorea i jednim Diadie Samassekoua slavio protiv Senegala, koji je od 64. minute vodio golom Ibrahime Wadjia, ali je od 45. minute igrao s igračem manje, jer je dva uzastopna žuta kartona dobio Moussa Ba.

Najboljim igračem turnira proglašen je reprezentativac Malija Adama Traore, dok je najboljim vratarem turnira proglašen reprezentativac Srbije Predrag Rajković.