Jack Rodwell je stvorio naviku da ruši rekorde. Kada mu je bilo samo 15 godina debitirao je u rezervnoj momcadi Evertona, a godinu kasnije i za U-18 momcad tog kluba. Sa 16 godina i 284 dana postao je najmlaði nogometaš u povijesti Evertona koji je zaigrao u jednom europskom natjecanju.

Nedavno je srušio još jedan rekord kada je postigao gol u europskoj utakmici protiv Sigme Olmouc, te tako postao najmlaði strijelac Evertona u Europi. Mladi engleski reprezentativac mogao bi u karijeri srušiti još brojne rekorde, s obzirom da vec sada igra sa elegancijom, sigurnošcu i smirenošcu koja daleko nadilazi njegove godine.

Rodwell je svoj debi u engleskoj Premier ligi imao u ožujku 2008. godine u utakmici protiv Sunderlanda, kada je ušao sa klupe. Nakon toga je uslijedilo još 19 premierligaških nastupa prošle sezone, a cini se kako se vec pocetkom ove sezone nametnuo kao standardni clan pocetne postave.

David Moyes za sada je Rodwella koristio na poziciji defanzivnog veznog igraca, iako je njegova prirodna pozicija u sredini obrane. To je neizbježno dovelo do usporedbi sa Rion Ferdinandom, koji je u pocecima karijere takoðer igrao u vezi. Na toj poziciji Rodwell je vec pokazao svoj ogromni potencijal, jer je do izražaja došla njegova raznolikost u igri cak i protiv najjacih protivnika.

Rodwell ima sve prirodno uroðene karakteristike potrebne za vrhunskog sportaša, a njegova sjajna izvedba protiv Paula Scholesa u utakmici polufinala FA kupa prošle sezone pokazala je njegovu vrijednost. Snažan je u dvobojima, ali i u skoku, sposoban suigracima uputiti sjajnu loptu, a ima jak i precizan udarac sa obje noge. Njegova dva gola, jedan lijevom, drugi desnom nogom u utakmici protiv Sigme potvrdili su da je Rodwell najveci talent odrastao na Goodison Parku nakon Waynea Rooneya.

U njegovim nastupima za klub bilo je teško pronaci bilo koju slabu tocku u Rodwellovoj igri, pa se pred Moyesa, ali i izbornike engleskih reprezentacija postavlja pitanje da li bi ovaj 18-godišnjak i u buducnosti trebao ostati na poziciji veznog igraca ili bi se trebao vratiti na mjesto branica, koje je igrao kroz svoje nogometno školovanje.

Na reprezentativnom planu Rodwell je zasjao na Europskom U-21 prvenstvu u Švedskoj, gdje je igrao glavnu ulogu u svojoj momcadi, te postigao i gol u 1:1 remiju protiv Njemacke u posljednjoj utakmici grupne faze. Njegove su igre u klubu i u reprezentaciji mnoge trenere natjerale da govore kako bi Fabio Capello morao razmisliti o tome da ga povede u Južnoafricku Republiku.

Everton je posljednjih godina imao problema da u svojim redovima zadrži svoje najbolje igrace. Wayne Rooney i Joleon Lescott su najbolji primjeri za to. Rodwell je sa Evertonom ugovorom vezan do ljeta 2014. godine, a od vecih klubova interes je za njega vec pokazao Manchester United.   Datum roðenja: 11.1.1991.
   Visina: 188cm
   Nacionalnost: Engleska
   Klub: Everton
   Pozicija: Branic/Defanzivni vezni