Južna Amerika je uvijek bila poznata kao inkubator mladih talentiranih nogometaša, a Gonzalo Barreto bi mogao biti sljedeca zvijezda koja ce iz tog inkubatora izrasti. Urugvajski tinejdžer u posljednje vrijeme uživa u meteorskom uzletu i u svojoj domovini je vec stekao znacajnu reputaciju.

Sa samo 17 godina osigurao si je transfer u jedan od vecih europskih klubova nakon što su se celnici Lazia odlucili kockati i za ovog mladog igraca, koji još uvijek ne može igrati za njihovu prvu momcad s obzirom da nije punoljetan, isplatiti odštetu od tri milijuna eura.

Barreto ce u redove svog novog kluba preseliti po završetku sezone u Urugvaju, gdje trenutno brani boje Danubia, ali ce za prvu momcad rimskog kluba moci zaigrati tek kada napuni 18 godina, u sijecnju sljedece godine.

Nastavi li napredovati istim ritmom kao i do sada, ne bi trebalo proci puno vremena prije nego li se probije do pocetne postave momcadi sa Olimpica.

Nakon što je prošao omladinsku školu Danubia, ranije ove godine je dobio priliku zaigrati i za prvu momcad tog kluba. Samo jedna utakmica u seniorskoj momcadi tog kluba bila je dovoljna celnicima Lazia da se odluce dovesti ga u svoje redove kako bi na vrijeme ohladio interes ostalih klubova. Iako je njegovo iskustvo na seniorskoj razini minimalno, Barreto je zasjao u urugvajskog U-17 reprezentaciji, a izgleda više nego sposobno da to ucini i u Europi.

Njegova vizija, nos za gol, brzi pokreti i reakcije trebali bi ga uciniti idealnim za život u talijanskom nogometu i ne trebamo biti iznenaðeni vidimo li ga u Serie A vec u drugom dijelu sezone.