Izbornici reprezentacija koje ovog ljeta igraju na svjetskom prvenstvu nisu ukazali veliko povjerenje mladim igracima, odlucili su se uglavnom na popis od 23 igraca staviti niz iskusnijih igraca, pa se na 32 popisa našlo mjesta samo za šest tinejdžera, te ih ovom prilikom možemo predstaviti sve.

1. Xherdan Shaqiri (18) - Švicarska
Xherdan Shaqiri je švicarski reprezentativac, porijeklom Albanac sa Kosova, koji redovno igra za nove švicarske prvaka, FC Basel. Shaqiri je jako talentiran lijevi vezni nogometaš, koji ima sjajan dribling. Zbog svoje kreativnosti i dobre realizacije postao je ljubimac trenera Basela Thorstena Finka, a u upravo završenoj sezoni postigao je šest golova i tome pridodao pet asistencija. Jako talentiran igrac, koji je do sada za seniorsku reprezentaciju odigrao samo jednu utakmicu.

2. Jonathan Mensah (19) - Gana
1,88m visoki stoper Jonathan Mensah je igrao za južnoafricki klub Free State Stars prije nego što je potpisao za talijanski Udinese, nakon cega je posuðen u Granadu. Bio je jedna od glavnih zvijezda U20 reprezentacije Gane koja je 2009. godine osvojila naslov svjetskog prvaka. Mensah se smatra kvalitetnim stoperom za buducnost, pa ga budnim okom prate skauti Tottenhama, Aston Ville i Juventusa. Gana, inace, na svjetsko prvenstvo dolazi sa najmlaðom momcadi na turniru, sa prosjecnom starosti od samo 24.1 godine i ukupno dvanaest igraca mlaðih od 24.

3. Christian Eriksen (18) - Danska
Neizbježni naziv 'novi Laudrup' dobio je ovaj mladi Danac igrajuci u dresu nizozemskog  velikana Ajaxa. Iako je vecinu utakmica ulazio sa klupe za pricuve, pokazao je veliki talent. Eriksen je bio kljucni igrac mlaðih danskih selekcija, a vec je odigrao dvije utakmice i za seniorsku momcad.

4. Vincent Aboubakar (18) - Kamerun
18-godišnji npadac Vincent Aboubakar je pozvan u posljednji trenutak u kamerunsku reprezentaciju zbog ozljede još jednog mladog talenta, Jacquesa Daogari Zoua, za vrijeme priprema za prvenstvo. Aboubakar je snažan, 1.86m visoki napadac, koji je jedini igrac Kameruna koji igra u domacem prvenstvu. Nedavno je potpisao ugovor sa francuskim prvoligašem Valenciennesom i u taj ce klub prijeci nakon završetka svjetskog prvenstva.

5. Joel Matip (18) - Kamerun
Još jedan mladic iz Kameruna je Schalkeov Joel Matip, koji ima i njemacko državljanstvo, ali se odlucio nastupati za Kamerun. Matip je stigao u omladinsku školu Schalkea nakon što je prethodno nastupa za mlaðe kategorije Bochuma i SC Weitmara. Radi se o talentiranom defanzivnom veznom nogometašu, koji može igrati i na više pozicija u obrani. Izuzetno je snažan, visok je 1.93m i igrac koji je vjerojatno mogao igrati i za njemacku da je imao malo više strpljenja.

6. Chris Wood (18) - Novi Zeland
Mladi Chris Wood je pred pocetak sezone 2008./2009. potpisao za engleski West Bromwich Albion i prikljucio se omladinskoj školi tog kluba, odakle je ubrzo prešao i u prvu momcad. Za seniore je vec odigrao dvadeet utakmica i postigao jedan gol, te skupio cetiri asistencije. Wood je visoki (1.91m) snažni napadac, koji se puno krece i jako je dominantan u protivnickom šesnaestercu. Za reprezentaciju Novog Zelanda je vec odigrao osam utakmica i ima najviše meðunarodnog iskustva od svih tinejdžera za svjetskom prvenstvu.