Jose Mourinho kaže kako Rene 'ima sve što bi jedan mladi igrac trebao imati', a cini se da se s njim slažu i skauti brojnih europskih klubva, buduci da je on vec neko vrijeme jedan od maldih igraca o kojima se najviše govori. Inter je dobio utrku za njegov potpis kada mu je bilo samo 16 godina,  a od tada je potrošio puno vremena na odbijanje ponuda najrastrošnijih europskih klubova.

Manchester City, Chelsea i Liverpool su slali službene ponude vrijedne nekoliko milijuna eura, sve dok se nije vezao uz Nerazzurre potpisavši novi cetverogodišnji ugovor krajem prošle godine. Ovo je bila sezona u kojoj se Krhin probio na scenu kada ga je Mourinho odveo na turneju po Americi za vrijeme ljetnih priprema, a odigrao je i cetiri prvenstvene utakmice u Serie A, ukljucujuci start od prve minute u pobjedi protiv Livorna u studenom.

Na reprezentativnom planu, slovenski izbornik Matjaž Kek nije želio da Krhin bude žrtva požurivanja svog razvoja, pa ga je postepeno prikljucivao seniorskoj momcadi. Odigrao je samo pet minuta u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, i to u susretu protiv San Marina, a debitirao je mjesec dana ranije u prijateljskoj utakmici protiv Engleske.

Kek se možda pažljivo ponaša prema ovom talentiranom veznjaku, ali nema sumnje da dijeli mišljenje onih koji smatraju kako je Slovenija dobila igraca koji ce u buducnosti postati veliki. Nakon spomenutih utakmica, dobio je priliku i u prijateljskoj utakmici protiv Katara, a kako vrijeme vec pomalo pocne gaziti njegove suigrace iz veznog reda, sigurno je kako ce teret organiziranja igre sve cešce padati na njegova leða.

Ime: Rene Krhin
Klub: Internazionale Milano
Pozicija: Ofanzivni veznjak
Državljanstvo: Slovenija
Datum roðenja: 21.05.1990.