Slovenski reprezentativac na golu madridskog Atletica Jan Oblak ostavio je otvorenom mogućnost da u budućnosti preseli na Otok i zaigra za neki od engleskih premierligaša, jer vjeruje kako može igrati na vrhunskoj razini u bilo kojoj od pet najjačih europskih liga.


Oblak je stigao u Atletico iz Benfice 2014. godine i od tada je jedan od najkvalitetnijih i najstandardnijih europskih vratara. Među klubovima koji su se posljednjih godina povezivali s 28-godišnjim vratarom su Chelsea i Manchester United, a on priznaje kako je otvoren za mogućnost novog izazova u nekom trenutku.

"Premier liga ima jake momčadi, možda i najjače. Ali mislim da se na kraju sve svodi na ono što trener traži od vas. Slušate njegove instrukcije. Vi ste kao vratar jedan od jedanaest igrača na terenu, tako da radite ono što trener traži od vas. Svi igrači na terenu razmišljaju na taj način. Nije važno radi li se o Premier ligi, talijanskoj ligi, španjolskoj ligi... gdje god da odete morate raditi ono što trener traži od vas." rekao je Oblak u razgovoru s novinarom Giollemom Balagueom.

Na pitanje može li sebe vidjeti u Premier ligi, Oblak je rekao: "Ne znam. Ne znam što će budućnost donijeti, ali siguran sam da bih u svakoj ligi mogao igrati dobro. Nikad ne znate što će se dogoditi u budućnosti. Sada sam u Španjolskoj već sedam godina. Vidjet ćemo. Još sam mlad. Ne više baš toliko mlad, ali još uvijek imam dosta godina ispred sebe. Najvažnije mi je da ne zarađujem ozljede. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti."