Juventus će i sljedeće sezone zadržati na posudbi iz madridskog Atletica španjolskog reprezentativca Alvara Moratu, potvrđeno je službeno iz redova tog talijanskog prvoligaša.


Morata je proteklu sezonu proveo na posudbi u Juventusu postigavši pri tome 20 golova u svim natjecanjima, što i nije bila najuspješnija sezona za njega, ali je uz to upisao i 11 asistencija, čime je izjednačio svoj osobni rekord iz sezone 2015/2016, kada je također nosio dres Juventusa.

Atletico će za dodatnih godinu dana posudbe inkasirati 10 milijuna eura, a malo je vjerojatno da će se on i sljedećeg ljeta vratiti u madridski klub, s obzirom da je iz njega otišao zbog sukoba s trenerom Diegom Simeoneom nakon poraza od Leipziga u Ligi prvaka u sezoni 2019/2020.

Atletico će tako u dvije sezone od Moratine posudbe zaraditi 20 milijuna eura, a Juventus ima pravo otkupiti njegov ugovor za dodatnih 35 milijuna eura. Ukoliko Juventus odluči iskoristiti to pravo, Atletico će u potpunosti vratiti novac koji su za Moratu isplatili Chelseau.