Nakon punih dvadeset godina od odlaska iz tog kluba, bivši talijanski reprezentativni vratar Gianluigi Buffon danas se vratio u Parmu, klub u kojem je započeo svoju bogatu karijeru.


Četrdesettrogodišnji vratar je 2001. godine iz Parme preselio u Juventus, gdje je proveo najveći dio svoje karijere, uz jednogodišnji izlet u Paris Saint-Germain. Iako je imao i drugih ponuda, po isteku ugovora s Juventusom odlučio se vratiti u redove današnjeg drugoligaša.

Parma je na kraju protekle sezone ispala u Serie B, ali se nadaju kako će se ekspresno vratiti u društvo najboljih, te vjeruju kako je Buffon igrač koji im može pomoći na putu prema tom cilju.

Vlasnik kluba Kyle Krause je za The Athletic povodom Buffonovog povratka rekao: "Od trenutka kad smo kupili klub, to je nešto što smo morali imati u mislima. Razgovarao sam o tome sa svojim sinovima i sjeme je posijano. Nakon što smo igrali u Torinu u travnju, imao sam priliku susresti se s Gigijem nakon utakmice i našalio sam se s njim rekavši 'Hej, volio bih te imati u Parmi sljedeće sezone'. On je dao svoj tipični odgovor, smiješeći se i praveći sve one njegove poznate geste. Kad smo doznali da neće produžiti ugovor s Juventusom, stupili smo u kontakt s njim preko Whatsappa, kako to već ide u nogometu. On je želio određeno vrijeme za odmor nakon sezone, tako da smo ga pustili na miru dva tjedna, a onda mu se ponovno obratili napisavši 'OK, Gigi, želiš li da bude nešto od ovoga ili ne?' Iako ne želim govoriti u njegovo ime, on je sa strašću prihvatio ideju o povratku."