Dvadesetsedmogodišnji turski reprezentativac Hakan Calhanoglu je potvrdio kako će od sljedeće sezone nositi dres Intera, u čije redove dolazi iz gradskog rivala Milana, s kojim nije postigao dogovor oko produženja ugovora.


Calhanoglu je od siječnja bio slobodan pregovarati s drugim klubovima, a Milan mu je ostavio mogućnost prihvatiti ponudu za produženje ugovora sve do posljednjeg dana isteka važećeg, odnosno do 30. lipnja, no on to nije napravio.

Rossoneri su mu ponudili novi ugovor vrijedan četiri milijuna eura po sezoni, no on se odlučio prihvatiti ponudu Intera za potpisivanje trogodišnjeg ugovora vrijednog najmanje pet milijuna eura godišnje, uz mogućnost dodatnih bonusa u iznosu do milijun eura po sezoni.

Calhanoglu je za turski TRT Spor potvrdio kako prelazi u Inter rekavši: "Postigao sam dogovor s Nerazzurrima i idem tamo. Sutra ću potpisati ugovor s Interom na razdoblje od tri godine uz opciju produženja za dodatnih godinu dana."

Calhanoglu je stigao u Inter iz Bayera 2017. godine za odštetu od 23 milijuna eura. U 172 utakmice u dresu Rossonera je postigao 32 gola i upisao 48 asistencija, ne osvojivši pri tome niti jedan trofej.