Tridesetogodišnji nogometaš talijanskog prvoligaša Juventusa Aaron Ramsey želi već ove zime napustiti taj klub i vratiti se u englesku Premier ligu, prije svega zbog činjenice da je nezadovoljan metodama treninga u Juventusu, za koji je posljednji put započeo jednu utakmicu još 22. kolovoza.


Kako piše Daily Mail, u Juventusu ne rade na najbolji način kako bi zaštitili njegovo zdravlje, a nije zadovoljan ni svojim statusom u momčadi. Zbog toga se želi vratiti u Premier ligu kako bi u punoj snazi dočekao dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje su na rasporedu u ožujku sljedeće godine.

Ranije se reprezentativac Walesa dovodio u vezu s Tottenhamom i Newcastleom, ali sada se ne navodi nijedan konkretan klub kao njegova potencijalna destinacija, a za većinu će problem biti vrlo visoka mjesečna primanja od gotovo dva milijuna eura, koliko ima u Juventusu.

Calciomercato je prošlog tjedna prenio vijest kako ni u Juventusu nisu zadovoljni suradnjom s Ramseyem, te bi rado raskinuli ugovor s njim, ali bi to zahtijevalo značajanu odštetu, pa se nadaju kako će se u siječnju pojaviti zainteresiran klub koji će ga uzeti na posudbu ili otkupiti njegov ugovor kako bi smanjili opterećenje na svoju blagajnu.

Ramsey je još u siječnju o metodama rada u Juventusu rekao: "Filozofija treninga i metode rada su u mom klubu drugačije nego u reprezentaciji Walesa. U reprezentaciji je puno ljudi koji sa mnom rade već dugi niz godina. Oni znaju kako izvući ono najbolje iz mene i kako mi pomoći da mogu igrati veliki broj utakmica u nizu, kao što sam to pokazao na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Sposoban sam za to i sposoban sam pružati dobre igre."