Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola potvrdio je kako će mladi španjolski reprezentativac Ferran Torres najvjerojatnije napustiti taj klub u siječanjskom prijelaznom roku i preseliti u redove Barcelone.


Unatoč financijskim poteškoćama, čelnici Barcelone uspjeli su dogovoriti posao vrijedan oko 55 milijuna eura zahvaljujući kojemu će u svoje redove dovesti dvadesetdvogodišnjeg napadača, koji je u 43 nastupa za Manchester City postigao 16 golova otkako je prošle godine stigao iz Valencije.

"Uvijek sam imao osjećaj da je teško reći 'ne' kad vam Barcelona ili Real Madrid pokucaju na vrata. Kad je on pokucao na moja vrata i rekao mi da želi otići, ja sam mu rekao neka ide. Ja želim da moji igrači budu sretni. Ako niste sretni, trebate otići. Mi nismo klub u kojem će predsjednik reći igraču 'ne, ti moraš ostati'. Igrači i klubovi se moraju dogovarati, ovo je posao, ali ako igrač želi otići onda ga treba pustiti da ide." rekao je Guardiola.

Guardiola je potvrdio i kako City neće u siječanjskom prijelaznom roku tražiti novog napadača, iako su prošlog ljeta neuspješno pokušavali dovesti Harrya Kanea kao nasljednika Sergiu Agueru. City se ove sezone za sada uspješno nosi i bez klasičnog napadača, jer nakon niza od osam uzastopnih pobjeda imaju tri boda prednosti na vrhu premierligaške ljestvice.

Guardiolina momčad je za sada izbjegla novi val korona virusa zbog kojeg je već odgođeno 12 premierligaških utakmica. Phil Foden i Jack Grealish su izostavljeni iz momčadi za utakmicu protiv Newcastlea proteklog vikenda jer Guardiola nije bio impresioniran njihovim izdanjem na treningu nakon jednog večernjeg izlaska, a Španjolac je naglasio kako igrači u predstojećim tjednima moraju biti još profesionalniji kako bi osigurali da se odigra što veći broj utakmica.

"Živimo u posebnim okolnostima, u kojima ne možemo živjeti toliko slobodno kao u prošlosti. Svi moraju pokušati pratiti uputstva o ponašanju što je moguće više. Nismo sami na ovom svijetu. Moramo biti pažljivi, ali možete se zaraziti i ako pazite. Mi smo izloženi, zato moramo biti oprezni." dodao je Guardiola.