Prema pisanju talijanskih medija, Juventus i Fiorentina su dogovorili iznos odštete za dvadesetjednogodišnjeg srbijanskog reprezentativnog napadača Dušana Vlahovića, koji bi do kraja siječnja trebao preseliti u redove Stare Dame.


U ovisnosti od izvora, govori se o iznosu između 70 i 75 milijuna eura, ali izvjesno je kako će transfer biti realiziran, unatoč velikom nezadovoljstvu koje je to izazvalo među navijačima Fiorentine proteklih nekoliko dana.

Dvadesetjednogodišnji napadač je bio na meti sjevernolondonskih klubova Arsenala i Tottenhama, ali njegov je prvi izbod bio Juventus, te je izgledno kako će mu se ta želja i ostvariti, jer ga i Fiorentina želi što prije prodati kako bi na njemu zaradili, s obzirom da mu ugovor istječe za osamnaest mjeseci.

Sportskki direktor Fiorentine Daniele Prade je za Sportitalia rekao: "To je velika vrijednost, više od 70 milijuna eura je okvirni iznos, bez bilo kakvih razmjena igrača i strukture plaćanja. Sva naša vrata su otvorena u ovoj situaciji, jer moramo razumjeti što igrač i njegov menadžer doista žele napraviti. Dobili smo neke vrijedne ponude za njega, ponude koje su bile značajne vrijednosti, ali nikad nismo dobili povratnu informaciju od njegovih zastupnika. S naše strane sve je uvijek bilo transparentno. Mi smo spremni sjesti i razgovarati. Dali smo mu različite ponude velike vrijednosti za produženje ugovora, a imali smo i nekoliko ponuda da ga prodamo. Govorim ovo jer smo mi klub koji godišnje uprihodi 75 milijuna eura i ne možemo dopustiti da igrača takve vrijednosti izgubimo bez odštete. Sve su to vrijedne i zadovoljavajuće ponude uz metode plaćanja koje nam odgovaraju. Nismo mogli nastaviti pregovarati o produženju ugovora jer od strane njegovih zastupnika nikad nije bilo nikakvog kontakta."

Vlahović je na veliku scenu stupio prošle sezone, kad je postigao 21 gol u 40 nastupa, a ove sezone je bio još impresivniji, pa je u 24 utakmice postigao 20 golova.