Danski reprezentativac Christian Eriksen će se vratiti u englesku Premier ligu samo sedam mjeseci nakon što je doživio srčani zastoj igrajući na Europskom prvenstvu 2020 i nakon što ga je milanski Inter prošlog mjeseca morao otpustiti jer pravila u Italiji ne dozvoljavaju igranje nogometa igračima s ugrađenim defibrilatorom.


Dvadesetdevetogodišnji Eriksen će potpisati ugovor u trajanju od šest mjeseci s londonskim premierligašem Brentfordom nakon što je prošao sve liječničke preglede i nakon što su mu liječnici dali zeleno svjetlo za povratak nogometu.

Eriksen je rekao kako njegovo srce nije prepreka vraćanju nogometu, a u Engleskoj nogometaši imaju autonomiju sami odlučiti žele li se nastaviti baviti sportom i preuzeti rizik na sebe. U Engleskoj nije zabranjeno profesionalno igrati nogomet s ugrađenim defibrilatorom, a Eriksen će postati prvi nogometaš koji će to i napraviti u Premier ligi.

Prije potpisa za Brentford, Eriksen je trenirao u Švicarskoj, a protekli tjedan je trenirao i sa svojim bivšim klubom Ajaxom. Dolazak u Brentford nije iznenađenje, s obzirom na to da je menadžer Thomas Frank njegov sunarodnjak, kao i brojni igrači tog kluba, uključujući Eriksenove suigrače iz reprezentacije Christiana Norgaarda i Mathiasa Jensena.

Eriksen se vraća u London, grad u kojem je proveo šest i pol godina igrajući za Tottenham, nakon čega je 2020. godine preselio u Inter.