Engleski vezni nogometaš Dele Alli napustio je Tottenham nakon sedam godina i preselio u redove Evertona s kojim je potpisao ugovor u trajanju od dvije i pol godine, a potencijalni iznos transfera popet će se preko 40 milijuna eura.


Ukupna vrijednost transfera ovisit će o igračevim izvedbama na terenu i drugim klauzulama, a ovo je pokušaj dvadesetpetogodišnjeg igrača da oživi nekada izuzetno perspektivnu karijeru u novoj sredini nakon što je u Tottenhamu upao u crnu rupu iz koje ne uspijeva izaći već više od dvije godine.

Ključni faktor u Allijevom odabiru novog kluba je Frank Lampard, koji je samo par dana ranije imenovan novim menadžerom Evertona.

U razgovoru za Sky Sports nakon prelaska u Everton, Alli je rekao: "Jako sam uzbuđen i pomalo umoran nakon dugog dana ali na kraju smo završili posao i oduševljen sam. Imao sam već nekoliko dobrih razgovora s Frankom Lampardom, on je bio igrač kojemu sam se divio tijekom cijele njegove karijere. Zadovoljan sam zbog toga što ću raditi s njim, to je vrlo uzbudljivo i siguran sam da zajedno možemo napraviti velike stvari."

"Samo želim biti sretan igrajući nogomet. Rad s Lampardom i sjajnim igračima koje Everton ima je velika prilika da mi se ta želja i ostvari. Jedva čekam pokazati navijačima što mogu i pomoći klubu najviše što mogu." dodao je Dele.

Dele je napustio Tottenham nakon što je u tom klubu proveo sedam godina. Stigao je iz MK Donsa u veljači 2015. godine za samo pet i pol milijuna eura. U svim natjecanjima je za Spurse upisao 269 nastupa i postigao 67 golova, od čega 51 u Premier ligi. Osvojio je dvije uzastopne nagrade za najboljeg mladog igrača Premier lige 206. i 2017. godine, a bio je i važan dio momčadi koja je po prvi put u povijesti Tottenhama igrala finale Lige prvaka 2019. godine. Nakon toga je njegova karijera krenula silaznom putanjom, a ništa se nije promijenilo nabolje ni s dolaskom novog menadžera Antonia Contea, pod čijim je vodstvom upisao samo šest nastupa u svim natjecanjima.