Tek nekoliko minuta prije kraja prijelaznog roka Tottenham je iz svojih redova moskovskom Lokomotivu prodao ruskog napadaca Romana Pavlyuchenka, a iz Evertona je doveo Louisa Sahu, gdje je na posudbu otišao Steven Pienaar.

30-godišnji Rus je u Tottenham došao 2008. godine iz moskovskog Spartaka i nikada se nije uspio nametnuti kao prvi izbor u napadu, ali je ipak dobro iskoristio ponuðenu minutažu i u 113 nastupa postigao 42 gola.

Zbog nedostatka minutaže u nekoliko je navrata pokušavao napustiti White Hart Lane, ali celnici Tottenhama svaki su put stopirali transfer svojim previsokim odštetnim zahtjevima. Ovog puta Lokomotiv je ipak poslao ponudu koja je zadovoljila sve strane i transfer je realiziran uz odštetu od 9 milijuna eura. 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Otprilike u isto vrijeme, Spursi su potvrdili i kako je na White Hart Lane stigao 33-godišnji francuski napadac Louis Saha, kao jedno od najvecih iznenaðenja u ovom prijelaznom roku, dok se u Everton na posudbu do kraja sezone vratio južnoafricki reprezentativac Steven Pienaar.

Mnogi su odmah doveli u pitanje Redknappovu ideju da u momcad dovede igraca koji je u prošlosti imao puno problema sa ozljedama, ali menadžer Tottenhama ima dugu povijest vracanja u život vec zaboravljenih igraca. Tako je u formu vratio Paola Di Cania u West Hamu, uspio cak i Kanua natjerati da zabije nekoliko golova na zalasku karijere u Portsmouthu, a od dolaska iz Arsenala prije dvije godine izvlaci i maksimum iz 34-godišnjeg Williama Gallasa.

Redknapp je uvjeren kako se nije kockao sa Sahinim dovoðenjem: "On se dobro krece, može postizati golove, ali vjerojatno mu je trebala promjena. Na kraju sezone mu je istjecao ugovor sa Evertonom, tako da ga je David Moyes pustio. Sjecam se da sam jednom razgovarao sa Riom Ferdinandom i on mi je rekao da je Saha najbolji napadac protiv kojega je ikad igrao."