Bivši obrambeni nogometaš minhenskog Bayerna Breno osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i devet mjeseci zbog podmetanja požara u kući u kojoj je živio prije nešto manje od godinu dana.


22-godišnji Brazilac je izazvao požar nakon što se vratio u kuću pod utjecajem alkohola u rujnu prošle godine, nedugo nakon što su njegova žena i dijete napustili kuću. Procjenjuje se kako je nastala šteta u iznosu od milijun i pol eura.

Bayern je na kraju sezone raskinuo ugovor s Brenom, ali vjeruje se kako je on dogovorio uvjete suradnje s talijanskim Laziom, iako je potpisivanje tog ugovora sada pod velikim znakom pitanja.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Prema njemačkoj novinskoj agenciji dpa, Breno je pred sudom izjavio: "Želio bih se ispričati zbog svog ponašanja te večeri. Nisam bio pravi uzor ponašanja. Ja sam samo osoba koja vjeruje u Boga i zahvaljujem mu što je zaštitio moju obitelj."

Oglasili su se i iz Bayerna službenim priopćenjem u kojem stoji: "Nadamo se kako će Breno biti u mogućnosti nastaviti nogometnu karijeru i svoj zajednički život s obitelji. FC Bayern će nastaviti podržavati Brena."

Prilikom izricanja presude, sudac je naglasio kako bi Brenu mogao biti dopušten povratak u Brazil nakon što odsluži dvije i pol godine kazne, no i to znači kako bi zbog gluposti koju je napravio mogla biti nepovratno izgubljena njegova nogometna karijera koja je puno obećavala kad ga je Bayern 2007. godine kao osamnaestogodišnjaka doveo iz Sao Paola za dvanaest milijuna eura.