Nagradu za najboljeg igrača azijskog kontinenta koju po prvi put organizira tamošnja kontinentalna nogometna asocijacija AFC osvojio je bivši vezni nogometaš Borussie Dortmund, a od ovog ljeta nogometaš Manchester Uniteda, Shinji Kagawa.


Dvadesettrogodišnji japanski reprezentativac je u utrci za nagradu završio na prvom mjestu ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Yuta Nagatoma iz Intera, dok je treće mjesto pripalo iskusnom australskom vrataru Marku Schwarzeru, koji brani boje engleskog premierligaša Fulhama.

Nagradu za najboljeg azijskog igrača koji igra na azijskom kontinentu dobio je južnokorejski reprezentativac Lee Keun-ho, koji je ovog mjeseca svojim igrama i postignutim golom u finalu pomogao svom klubu Ulsan Hyundai u osvajanju azijske Lige prvaka.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Lee je u ovom izboru bio bolji od iranskog veznjaka Alija Karimija, te kineskog braniča Zheng Zhija, a postao je prvi južnokorejski igrač koji je dobio ovu nagradu.

U još jednom novoutemeljenom izboru, Brazilac Rogerinho, punim imenom Rogerio De Assis Silva Coutinho, iz Kuwait Sports Cluba dobio je nagradu za najboljeg stranog igrača na azijskom kontinentu.