Predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e Sepp Blatter smatra kako bi se protiv konstantnog problema u nogometu, rasizma, trebalo boriti i oduzimanjem bodova klubovima čiji navijači vrijeđaju protivničke igrače na rasnoj osnovi.


Ovaj gotovo sveprisutni problem ponovno je privukao pozornost javnosti nakon što su nogometaši Milana napustili teren usred prijateljske utakmice s niželigašem Pro Patriom zbog toga što su navijači domaće momčadi rasistički vrijeđali Kevina-Prince Boatenga.

Sedamdesetšestogodišnji Blatter je nedavno izjavio kako napuštanje terena nije pravi način borbe protiv takvih pojava, a sada kaže i kako on ima bolje rješenje.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Mislim da nikad ne možemo napraviti dovoljno kako bismo izbacili rasizam iz nogometa. Već smo pokušali, a u Velikoj Britaniji imamo najbolji primjer kako izbaciti nasilje s modernim stadionima, kontrolom i edukacijom. Mislim da bi još radikalnije rješenje bilo oduzimanje bodova. Oduzimanje bodova bi imalo bolji učinak nego bilo koja druga kazna." kaže Blatter.

Blatter je još jednom naglasio kako igrači ne bi trebali slijediti Boatengov primjer i napuštati teren, jer je to prema njegovom mišljenju 'bježanje od problema'.

"Već imamo situaciju kad se utakmica igra bez navijača i to je upozorenje. Ali, sjećate se problema s Boatengom, bježanja. Ja sam to tada prokomentirao i još uvijek imam isto mišljenje. Dobro je da je on to napravio, jer je na taj način svima ukazao na to što se dogodilo, ali to ne može biti rješenje. To ne može biti rješenje, jer nikad ne možete neki problem u životu, bilo to u privatnom životu, na poslu, bilo gdje, bježeći." dodao je Blatter.