Žalba uprave Bešiktaša na čudnu odluku turskog nogometnog saveza o zabrani pristupa domaćim utakmicama tog kluba muškog dijela navijača je odbijena, pa će momčad bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića s tribina u sljedeće četiri utakmice moći bodriti samo žene i djeca.


Kazna je uslijedila nakon scena nasilja na stadionu pred kraj derbija između Bešiktaša i Galatasaraya proteklog mjeseca, a nakon što se klub žalio na odluku disciplinske komisije turskog nogometnog saveza, istu je potvrdila i žalbena komisija.


Utakmicu između Bešiktaša i Galatasaraya s tribina je pratilo rekordnih 76.127 gledatelja, od kojih je dio pred kraj utakmice utrčao na teren, pa su igrači obje ekipe spas morali potražiti u svlačionicama. Galatasaray je u tom trenutku vodio rezultatom 2:1, ali su ostali s deset igrača na terenu nakon što je Felipe Melo dobio crveni karton radi udaranja jednog igrača Bešiktaša, što je bio i izravni povod neredima.

Bešiktaš će tako utakmice protiv Rizespora, Kardemir Karabukspora, Torku Konyaspora i Sivasspora igrati samo pred ženama i djecom. Slaven Bilić je također kažnjen suspenzijom u trajanju od tri utakmice zbog serije negodovanja na sudačke odluke, a klub će zbog ponašanja navijača i nedostatnih mjera osiguranja platiti kaznu od 21.000 eura.