Krilni nogometaš minhenskog Bayerna Franck Ribery vjeruje kako je ovo njegova životna prilika za osvajanje Zlatne lopte, ali ipak kaže kako je Lionel Messi najbolji igrač svijeta, bez obzira na to tko će osvojiti nagradu.


Francuski reprezentativac je, uz Cristiana Ronalda i Lionela Messija, ušao u najuži izbor za nagradu, koja će biti dodijeljena u ponedjeljak.

"Messi i Ronaldo su dva sjajna igrača, koji postižu puno golova, ali nemojmo uspoređivati naše statistike. Naši stilovi igre su različiti. Ja sam napravio sve što sam mogao, izbjegao sam ozljede i redovno igrao. Ronaldo postiže puno golova, ali Messi je i dalje najbolji igrač na svijetu, iako je ove godine imao nekih ozljeda." rekao je Ribery za list L'Equipe.

Ribery je s Bayernom osvojio Bundesligu, DFB-Pokal, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo u 2013. godini, pa tvrdi kako nije  mogao napraviti više kako bi osvojio nagradu, a priznaje i kako bi ovo mogla biti njegova posljednja prilika za to.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Napravio sam sve. Teško je dati više. Igrao sam sve utakmice, osvojio sve trofeje i rješavao sam utakmice. Samouvjeren sam, imam vrlo dobre izglede. Sad ili nikad, trideset mi je godina. Ako je osvojim, moje će misli biti posvećene mojoj supruzi i ocu. Oni su uvijek bili uz mene, čak i kad stvari nisu bile dobre. Ali ja se osjećam dobro, ne mislim konstantno o Zlatnoj loptu, niti mi trebaju pilule za spavanje."

"Za mene bi osvajanje Zlatne lopte bila osveta za sve što sam pretrpio. Nešto posebno. Što ako je ne osvojim? Život ide dalje, iako bi to bilo veliko razočaranje. Neću prekinuti karijeru zbog toga. Upravo suprotno, želim se zabavljati u Bayernu i ponovno sve osvojiti. Također želim dobro svjetsko prvenstvo s Francuskom." dodao je Ribery, koji je ove sezone u trinaest utakmica postigao šest golova.