Iako je nakon svečanosti dodjele Zlatne lopte za 2013. godinu, koja je pripala Cristianu Ronaldu, izjavio kako ga nije pogodilo to što on nije dobitnik, budući da mu ta nagrada nije toliko značajna kao one momčadske, čini se kako se Franck Ribery ipak nije tako lako pomirio s ovim gubitkom.


U izjavi za minhenski list AZ, nogometaš Bayerna je rekao: "Osvojio sam sve što sam mogao, i s momčadi i individualno. Ronaldo u 2013. godini nije osvojio ništa. Nisam tužan, ali srce me malo boli. Nemojte me pogrešno shvatiti - ponosan sam što sam uopće bio tamo. Osjećam da sam zaslužio tu nagradu. Bilo je jasno da će je Ronaldo osvojiti. Rok za glasanje je produžen za dva tjedna. To se nikad prije nije dogodilo. Tu se nije radilo o nogometu, to je bila politička odluka."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Riberyu se, kao uostalom i većini ljubitelja nogometa, nije svidjela ni izabrana jedanaestorka u FIFA-inoj momčadi godine.

"Kad sam vidio najboljih jedanaest koje su izabrali - tamo su samo trojica igrača Bayerna. To je ludost! Müller je morao biti tamo, Alaba, Schweinsteiger, Robben. Mi smo osvojili pet trofeja, ušli u povijest. Tko je to napravio prije nas?" zapitao se Francuz.

"K tome, nema nijednog igrača Borussije Dortmund. Gdje su Mario Götze i Robert Lewandowski? To je nemoguće." izdvojio je Ribery svog sadašnjeg i budućeg suigrača iz momčadi europskog i njemačkog viceprvaka.

"Siguran sam, da su Barcelona i Real Madrid igrali u finalu Lige prvaka, idealna momčad bi se sastojala samo od igrača Barcelone i Reala." zaključio je Ribery.