Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin najavio je kako će 12 klubova koji si pokušali osnovati vlastito europsko natjecanje biti na neki način kažnjeni, ali je dodao kako treba napraviti razliku među klubovima na osnovu njihovog ponašanja u danima nakon objave osnivanja superlige.


Šest engleskih klubova povuklo se iz projekta već sljedeći dan, dva milanska i Atletico dan nakon njih, a Real Madrid, Juventus i Barcelona još su dio prohekta koji je u međuvremenu ostao i bez glavnog financijera.

"Vidjet ćemo. Svi moraju snositi posljedice za ono što su napravili i ne možemo se pretvarati kao da se ništa nije dogodilo. Ne možete napraviti nešto takvo i jednostavno reći 'Kažnjen sam jer me svi ostali mrze'.

Oni nemaju probleme zbog nekoga drugoga nego samo zbog sebe. Nije u redu ono što su napravili i vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana što moramo napraviti.

Ali, po meni, postoji jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvi povukli, priznali su da su napravili pogrešku. Morate imati određenu veličinu pa priznati da ste pogriješili.

Za mene među ovih dvanaest klubova postoje tri grupe - engleska šestorka, koja se prva povukla, onda preostala tri (Atletico, Milan i Inter), a nakon njih tu su još ova tri kluba koja smatraju da je Zemlja ravna i da superliga još postoji. I postoji velika razlika između njih. Ali svi će morati odgovarati. Na koji način, to ćemo vidjeti.

Ne želim reći da će biti pokrenut disciplinski proces, ali svima mora biti jasno da mora postojati različit stupanj odgovornosti. Je li to disciplinski postupak? Je li to odluka izvršnog odbora? Vidjet ćemo. Još je rano za reći." rekao je Čeferin.