Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson se za talijanski list La Gazzetta dello Sport prisjetio velikog trijumfa njegove momčadi protiv Rome rezultatom 7:1 i otkrio kako je želio u United dovesti Francesca Tottija, koji nije želio napustiti Romu.


Spomenuta pobjeda s uvjerljivih 7:1 se dogodila u četvrtfinalu Lige prvaka 2007. godine, a Ferguson kaže kako je odmah znao da će to biti posebna večer na Old Traffordu.  

"Svaki igrač je predložio svoju najbolju glazbu i svi zajedno su iskomponirali sjajnu simfoniju. Odmah sam imao osjećaj da proživljavam jednu od onih večeri kakve se rijetko događaju u životu trenera." rekao je Ferguson.

Ferguson je otkrio kako je tadašnji trener Rome Luciano Spalletti nakon utakmice došao u njegov ured na tradicionalnu čašu vina.

"Bio sam zadovoljan jer je Spalletti prihvatio poziv, unatoč rezultatu i ispadanju. Došao je u moj ured na piće i činjenica da se pojavio i održao obećanje je demonstracija jake osobnosti. Mogu zamisliti da mu nije bilo lako nazdraviti mi, ali nije odustao, kao istinski sportaš."

Legendarni menadžer je u svojoj knjizi spomenuo Francesca Tottija, a novinar je upitao je li ga ikad poželio dovesti u svoju momčad.

"Sviđao nam se kao igrač i voljeli bismo da smo ga mogli dovesti. Ali kad smo izrazili svoj interes, odmah nam je postalo jasno da Totti ne želi napustiti Romu. On je bio jako privržen svom gradu. Njegova biografija je čista. Totti je nosio samo dres Rome." zaključio je Ferguson.