Vezni nogometaš Intera i danske reprezentacije Christian Eriksen oporavlja se u bolnici nakon što se srušio pred kraj prvog poluvremena utakmice Europskog prvenstva protiv Finske.


Užasne scene s terena ubrzo su obišle svijet, iako su danski reprezentativci okružili suigrača kako mu kamere ne bi imale pristup, a prve vijesti su govorile i o najgorem mogućem ishodu. Utakmica je zbog svega prekinuta, ali uskoro su iz bolnice stigle bolje vijesti, pa je naknadno odigrana do kraja, a šokirani Danci poraženi su od Finske rezultatom 0:1.

Utakmica je nastavljena tek nakon što su to zatražili igrači iz obje momčadi, a Danci su to napravili nakon razgovora sa samim Eriksenom, što je potvrdio i Peter Möller iz danskog nogometnog saveza: "Bili smo u kontaktu s Eriksenom i igrači su razgovarali s njim. On se osjeća dobro i igrači igraju ovu utakmicu za njega"

Danski izbornik Kasper Hjulmand je bio u suzama na konferenciji za novinare nakon utakmice: "Ovo je bila doista teška večer, u kojoj smo dobili podsjetnik na to koje su stvari u životu najvažnije. To je iskrena veza. To su oni ljudi koji su nam bliski. To su obitelj i prijatelji. Sve, sve, sve naše misli su usmjerene prema Christianu i njegovoj obitelji."

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je rekao: "Ovakvi trenuci stavljaju sve u životu u drugu perspektivu. Želim Christianu puni i brzi oporavak i molim se da njegova obitelj ima snage i vjere. U ovakvim trenucima se pokazuje veliko jedinstvo nogometne obitelji. Čuo sam kako navijači obje momčadi skandiraju njegovo ime. Nogomet je predivan, a Christian ga igra na predivan način."