Nizozemski internacionalac, član moskovskog Spartaka, Quincy Promes optužen je za pokušaj ubojstva nakon što je na obiteljskom okupljanju prošle godine nožem ozlijedio člana obitelji.


Dvadesetdevetogodišnji napadač je optužen da je naoružan nožem nasrnuo na rođaka, koji je tom prilikom zadobio ozbiljnu ozljedu koljena. Iako nizozemska policija nije navela ime napadača, mediji su doznali kako se radi o igraču Spartaka.

Promes je bio uhićen sredinom prosinca prošle godine, ali je kasnije pušten. On je, navodno, došao u sukob s rođakom i nožem nasrnuo na njega, nakon čega su se umiješali ostali članovi obitelji i spriječili teže posljedice.

Oštećeni Promesov rođak je podnio optužnicu u studenom prošle godine, a nakon istrage tužitelji su odlučili optužiti Promesa za pokušaj ubojstva.

Rođen u Amsterdamu, Promes je 2019. godine iz Seville preselio u Ajax za 15 milijuna eura, nakon čega se u veljači ove godine za 8,3 milijuna eura vratio u Spartak, gdje je još 2017. godine proglašen nogometašem godine u Rusiji.

Promes je za reprezentaciju Nizozemske debitirao 2014. godine i od tada ubilježio 50 nastupa i postigao sedam golova. Posljednji nastup u dresu nizozemske reprezentacije imao je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u utakmici protiv Češke.