Škotski prvak Glasgow Rangers pronašao je nasljednika Stevena Gerrarda na mjestu menadžera njihove prve momčadi. Njega će naslijediti bivši nizozemski reprezentativac Giovanni van Bronckhorst.


Bivši vezni nogometaš ovog kluba vraća se na Ibrox kao tek sedamnaesti stalni menadžer u povijesti škotskog velikana. Četrdesetšestogodišnji trener će preuzeti momčad koja se nalazi na vrhu ljestvice škotskog prvenstva s četiri boda prednosti.

"Apsolutno sam presretan zbog činjenice da se vraćam u Rangers kao novi menadžer kluba. Osjećam se jako sretnim zbog toga što ću imati priliku raditi s momčadi koja je u sjajnoj poziciji na svim frontovima i ima veliko iskustvo pobjeđivanja." rekao je Van Bronkchorst.

Van Bronckhorst je nosio dres Rangersa između 1998. i 2001. godine, osvojivši u tom razdoblju pet trofeja, uključujući dva naslova prvaka Škotske. S Arsenalom je osvojio englesku Premier ligu, a s Barcelonom trofej Lige prvaka, dok je za nizozemsku reprezentaciju upisao 106 nastupa, uključujući i onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Kao trener, Van Bronckhorst je prvo iskustvo stjecao na klupi Feyenorda od 2015. godine, da bi taj klub 2017. godine odveo do naslova prvaka Nizozemske, prvog nakon osamnaest godina. Posljednji posao imao je na klupi kineskog kluba Guangzhou R&F, odakle je otišao nakon godinu dana.

"Veselim se nastavku i unapređenju posla koji je već napravljen u suradnji sa sportskim direktorom Rossom Wilsonom i upravom kluba, a zahvalan sam na prilici da ponovno radim u ovom velikom nogometnom klubu." dodao je Van Bronkchorst.