Osamnaestogodišnji vezni nogometaš Barcelone Pedri dobitnik je ovogodišnje nagrade Golden Boy, nagrade za najboljeg mladog nogometaša koju tradicionalno dodjeljuje talijanski sportski list Tuttosport.


Pedri je prošle sezone propustio samo jednu ligašku utakmicu za svoj klub, upisavši tri gola i tri asistencije, a zapažene nastupe imao je i u Ligi prvaka. Igrao je i sve utakmice za španjolsku reprezentaciju na putu do polufinala Europskog prvenstva, da bi nakon svega nastupio i na Olimpijskim igrama, gdje je Španjolska u finalu poražena od Brazila.

Novu sezonu za sada mu je obilježila ozljeda, a novi trener Barcelone Xavi nada se da će ga što je prije moguće imati na raspolaganju.

U utrci za devetnaesti trofej Golden Boy, Pedri je završio ispred drugoplasiranog mladog engleskog reprezentativca Judea Bellinghama. Od 40 novinara koji su sudjelovali u glasanju, njih 24 je stavilo Pedrija na prvo mjesto, njih devet na drugo, a trojica na treće. Razlika između prvog i drugog mjesta najveća je u povijesti nagrade.

"Zahvaljujem se Tuttosportu na ovom trofeju, koji me čini ponosnim. Hvala svim članovima žirija i navijačima koji su me podržavali tijekom cijele ove jednostavno nevjerojatne 2021. godine. I naravno, velike zahvale Barceloni, reprezentaciji, mojoj obitelji, prijateljima i svima onima koji su mi bili blizu iz dana u dan i bez kojih ne bih mogao osvojiti ovu nagradu." rekao je Pedri.