Antonio Conte

Menadžer Tottenhama Antonio Conte je oštro kritizirao odluku UEFA-e da neodigranu utakmicu posljednjeg kola grupne faze Konferencijske lige protiv Rennesa registrira službenim rezultatom 3:0 za francusku momčad, čime je londonski klub ostao bez mogućnosti za daljnji nastup u ovom natjecanju.


"Ovo je nevjerojatno. Ova odluka nije poštena. To nije bila naša krivica. Razlog za neodigravanje utakmice je to što smo imali veliki broj pozitivnih igrača na korona testu, a Vlada je odlučila obustaviti naše treninge, zatvoriti naš trening centar. Zaslužili smo priliku boriti se za kvalifikaciju na terenu. Jako sam razočaran UEFA-om, jer su svi znali o kakvom se problemu radi. Mislim da se tu radi o nekim osobnim interesima." rekao je Conte.

Iz Tottenhama su u ponedjeljak objavili pomirljivo priopćenje, u kojem su rekli kako moraju prihvatiti ovu odluku i okrenuti se prema ostalim natjecanjima, ali Conte je najavio nastavak pravne borbe.

"Nadam se da se nešto u budućnosti, u sljedećem koraku, na sudu, može promijeniti. Ovo nije definitivno gotovo. UEFA je donijela ovakvu odluku, ali postoji još jedna instanca koja može potvrditi ili poništiti ovu nevjerojatnu odluku. Je li sljedeći korak sud? Da. Uvjereni smo da će oni u sljedećem koraku donijeti normalnu odluku. Ne odluku u našu korist, nego normalnu odluku." dodao je Conte.