Bivša srpska zvijezda Manchester Uniteda Nemanja Matić pokrenuo je novi napad na srpski nogomet, njegovog predsjednika Dragana Džajića i najveće klubove zemlje - Crvenu zvezdu i Partizan Beograd - koje naziva "virusima" srpskog nogometa.


"Srpski nogomet je bolestan, zaražen virusima zvanim Crvena zvezda i Partizan! Važno je da postoji lijek..." Matić je napisao na društvenoj mreži X.

Matićevi komentari dolaze u vrijeme kada je bivši kandidat za predsjednika Srpskog nogometnog saveza (FSS), Nemanja Vidić, ponovno istaknuo ono što smatra problemima srpskog nogometa. Matić je podržao Vidića na predsjedničkim izborima FSS-a.

Ovo nije prvi put da Matić kritizira upravljanje srpskim nogometom. Nedavno je u intervjuu za kanal YU Planet ohrabrio mlade nogometaše u Srbiji da ne potpisuju ugovore s Partizanom i Crvenom zvezdom.

Matić je kao tinejdžer igrao i za Zvezdu i za Partizan. Bio je otpisan kao neuspješan mladi igrač prije nego što je otišao u Kolubaru, odakle je potpisao za Košice na Slovačkoj, Benficu u Portugalu, a zatim klubove poput Chelseaja, Manchester Uniteda, Rome i sada Rennesa.

"Ne idite u Crvenu zvezdu i Partizan! Mislim da sam tamo potrošio svoje vrijeme i da me nisu ništa naučili. Sve što su nas tamo naučili bilo je pogrešno. Kada sam otišao na ozbiljniju razinu, naučili su me sve o kontranapadu. Onda sam sjeo i razmislio je li to moguće...", rekao je Matić.

"Puno roditelja griješi s tim. Skauti Crvene zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente, što je normalno. Teško je reći 'ne' kada zovu Crvena zvezda i Partizan. Ali mislim da djeca odlaze prerano i da bi trebala ostati u manjim sredinama jer postoje dobri treneri koji ih mogu razvijati. Nešto će dobiti kada odu u najveće klubove, ali će i puno izgubiti." Matić je nastavio.

"Možda je 'protjeran' malo gruba riječ, ali to rade. Možda sam fizički zaostajao za svojom generacijom. Crvena zvezda je procijenila da nisam za njih i otjerala me. Već sam se preselio iz sela u grad i morao sam pronaći drugi klub. Partizan me pozvao da se prebacim k njima, bio sam tamo godinu i pol dana, a onda su me izbacili", dodao je Matić.