{mosimage}Trener Intera Jose Mourinho je u jednom televizijskom intervjuu poželio Andriyu Shevchenku sve najbolje povodom njegovog povratka u Italiju, a objasnio je i zašto Ukrajinac kod njega nikada nije imao status prvotimca. Prema Mourinhovim rijecima, Shevchenko je iz Milana stigao sa 'statusom princa', i takav njegov stav mu je onemogucio normalnu suradnju sa Portugalcem, iako nikada nisu imali osobnih nesuglasica.

"Vjerujem da ce on u buducnosti ponovno biti vrhunski napadac, ali možda mu je bila potrebna promjena, novi izazov i novo okruženje kako bi bio sretan. On nije bio moj prvi izbor kada je dolazio, u klubu su mi ga doveli tek kao trecu opciju. Imao sam prvu i drugu opciju za napadace koje sam htio u klubu, ali to nije bilo moguce. Znao sam u to vrijeme da u klubu rade sve što mogu da dovedu tu dvojicu igraca koje sam želio, ali to iz razlicitih razloga nije bilo moguce. Kada sam se susreo sa mogucnošcu da dobijem Shevchenka rekao sam 'da', jer se bez sumnje radi o kvalitetnom igracu. Ali, on je u Milanu bio poput princa, a u Chelseau smo imali drugaciju filozofiju. Nije bilo princeva, svi su bili isti i svi su se morali dokazati kako bi zaslužili mjesto u momcadi. Mislim da je tada izgubio nešto samopouzdanja. Novi klub, novi život, nova liga, novo okruženje... sve su to razlozi zbog kojih igrac krene u pogrešnom smjeru." rekao je Mourinho.

Mourinho, ipak, ocekuje kako ce se Shevchenko po povratku u Italiju vratiti u staru formu: "On je jako dobar igrac i želim mu da ponovno postane Sheva kojem se svi, ukljucujuci i mene samog, dive. Istina je da nikada nisam imao osobnih problema sa njim i želim mu sve najbolje u buducnosti."