{mosimage}Predsjednik krovne svjetske nogometne federacije FIFA-e Sepp Blatter je upozorio Manchester City, kao i druge klubove koji su u potrazi za bogatim stranim investitorima kako se izlažu riziku da budu u potpunosti uništeni. Blatter je i ranije izražavao svoje negativno mišljenje o slucajevima kada stranci preuzimaju vecinsko vlasništvo u klubovima, no sada tvrdi kako je situacija  postala doista opasna.

City je nedavno preuzela arapska Abu Dhabi United Group, te je sada osam od dvadeset premierligaških klubova u rukama stranih vlasnika. Klubovi poput Evertona, Newcastlea i Wigana takoðer ocekuju ulaganja bogatih investitora, no Blatter upozorava da ne postoji nikakav mehanizam koji bi te ljude sprijecio da od svojih klubova odustanu jednako brzo kako su do njih i došli.

"cini se da je danas postalo jednako lako kupiti nogometni klub kao i nogometni dres. To je opasno. Ti ljudi doðu i kupe klub, a jednako tako mogu i otici u svakom trenutku. To stvara rizik od nestabilnosti za te klubove, ali i cijelo natjecanje. Idealno bi bilo kad bi klubove financirali lokalni investitori." rekao je Blatter.