{mosimage}Cristiano Ronaldo nikada nije bio poznat po velikoj skromnosti, pa tako i sada vjeruje kako bi nagrada za najboljeg nogometaša svijeta za 2008. godinu, Zlatna lopta, trebala pripasti upravo njemu. Portugalski reprezentativac iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Manchester Uniteda, sa kojim je ove kalendarske godine osvojio naslove prvaka Engleske i prvaka Europe.

U svom tipicnom izdanju Ronaldo je za Gazzettu dello Sport izjavio: "Iskreno, uvjeren sam da cu dobiti Zlatnu loptu. Ako uzmete u obzir sve ono što sam napravio protekle sezone, mislim da sam napravio više od bilo koga drugog. Što bih još trebao napraviti da osvojim Zlatnu loptu i nagradu FIFA-e?"

Ronaldo je jedan od 30 igraca koji se nalaze na listi kandidata za Zlatnu loptu, a glavnim protivnikom vecina smatra nogometaša Barcelone Lionela Messija.

Nogometaš Manchester Uniteda je otkrio i kakvu je torturu prošao u drugom dijelu prošle sezone igrajuci sa bolovima u gležnju, kojega je nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj i operirao, no kaže kako bi to napravio opet ako bi odlazak na operaciju znacio da ne bi mogao igrati neke važne utakmice za klub ili reprezentaciju: "U nekim trenucima je izgledalo kao da imam nož u gležnju. Stiskao sam zube i nije mi žao zbog toga. Vrijedilo je, iako je to bila tortura, ne samo fizicki, nego i psihicki."