{mosimage}Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izazvao je reakciju Gabriela Heinzea svojom izjavom po kojoj je madridski Real kupio argentinskog reprezentativca samo kako bi im poslužio kao mamac za dovoðenje puno krupnije ribe - Cristiana Ronalda. Prema Fergusonovim rijecima dva su igraca postali jako dobri prijatelji za vrijeme dok je i Heinze bio u Unitedu,  te su se u Realu nadali kako bi to moglo prevagnuti u Ronaldovoj odluci oko nastavka karijere.

"Ne vjerujem da su zapravo bili zainteresirani za Heinzea, iako je on dobar igrac. Cilj svega je bio dovoðenje Cristiana Ronalda. Kada smo prodali Gabriela Heinzea Realu znali smo što ce se dogoditi, jer je on bio jako dobar prijatelj sa Ronaldom." rekao je Ferguson.

Heinze je ljutiti reagirao na ove komentare, nazvavši ih znanstvenom fantastikom. "Cristiano je mudra osoba i on zna sam odluciti što je najbolje za njegov život. Dobri smo prijatelji, to je istina, ali on sam odlucuje o svojoj buducnosti. Ako me upita nešto o Realu, naravno da cu odgovoriti, ali ja nemam loš utjecaj na njega." rekao je Heinze.

Ocito je kako izmeðu Fergusona i Heinzea postoje nerašcišceni racuni, koji datiraju iz vremena njegovog odlaska iz Uniteda prošle godine. Argentinac je razljutio ne samo Fergusona, nego i sve navijace Uniteda, kada je zatražio transfer u redove njihovog najveceg rivala, Liverpoola. Unatoc tome što ga se Ferguson rado želio riješiti, nije ga želio pustiti u Liverpool.

"Ferguson je šef u Unitedu i svatko tko izrazi svoje neslaganje sa bilo cim bude marginaliziran. To je bio i moj problem kada sam bio tamo. Na kraju, za mene je najbolje bilo prihvatiti ponudu Reala i sada sam jako sretan u Španjolskoj." dodao je Heinze.

Heinze priznaje i kako je bio razocaran kada Real proteklog ljeta nije uspio dovesti Portugalca: "Uvjeren sam da bi Ronaldo u Realu pružao još bolje partije nego u Unitedu. To je moje osobno mišljenje i prirodno je da sam želio da doðe ovdje i zaigra u Primeri. Ferguson me ne može sprijeciti da pricam, jer ja više nisam igrac Manchester Uniteda."