{mosimage}Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izazvao je svojim izjavama na racun Reala oštre reakcije iz madridskog kluba. Naime, Ferguson je ranije ovog tjedna najprije izjavio kako je Real Gabriela Heinzea kupio sa ciljem da bude mamac za dovoðenje Cristiana Ronalda, a nakon toga je Real nazvao klubom nekadašnjeg španjolskog diktatora Franca.

"Ono što je doista sramotno jest da Real Madrid, kao Francov klub, ima iza sebe povijest u kojoj je mogao dovesti kojeg god igraca su htjeli prije nego što je u Španjolsku stigla demokracija." rekao je Ferguson.

Ove njegove rijeci naišle su na osudu aktualnog predsjednika Reala Ramona Calderona, kao i legende tog kluba Alfreda Di Stefana.

"Necu trošiti svoje vrijeme da mu odgovaram. Divim se onome što je osvojio u karijeri, ali u posljednje vrijeme je postao malo senilan." komentirao je Calderon.

Alfredo Di Stefano, 82-godišnji pocasni predsjednik Reala, je rekao: "Što Ferguson ima za reci? Osvojili smo sve u Europi u vrijeme dok je Franco bio na vlasti. Što smo trebali raditi, puštati utakmice? Morali smo pobjeðivati."

Di Stefano je sa Realom osvojio 19 velikih trofeja za vrijeme 11-godišnje karijere u tom klubu, ukljucujuci pet uzastopnih naslova prvaka Europe.