Visoki sud za žalbe u sportu naredio je rumunjskom reprezentativcu Adrianu Mututu da svom bivšem klubu Chelsaeu isplati kompenzaciju u iznosu od 17 milijuna eura nakon što ga je londonski klub otpustio zbog konzumiranja kokaina.

Presuda ovog suda je težak poraz za Mutua koji se žalio na prošlogodišnju odluku FIFA-e po kojoj je Rumunj trebao isplatiti identicnu odštetu londonskom klubu. Sudsko vijece sastavljeno od tri suca je odbacilo njegovu žalbu nakon što su zakljucili kako je prekršio odredbe ugovora.

Mutu je otpušten u listopadu 2004. godine nakon što je bio pozitivan na kokain na doping testu, te mu je zabranjeno igrati nogomet na sedam mjeseci.

Chelsae je Parmi 2003. godine platio odštetu u iznosu od 17,5 milijuna eura, no nisu dobili ništa na ime odštete kada je nakon odsluženja suspenzije Mutu kao slobodan igrac preselio u Juventus.

Mutu je trenutno nogometaš talijanske Fiorentine, a prema pisanju rumunjskih medija njegova se vrijednost procjenjuje na iznos izmeðu 12,5 i 14 milijuna eura, te bi ga isplacivanje ovako visoke odštete dovelo do bankrota.