Poznato je kako mnogi nogometaši imaju neki svoj ritual prije važne ili cak prije svake utakmice. Neki na stadion uvijek dolaze istim putem, neki nose istu odjecu, neki slušaju uvijek istu glazbu. Pred vama je kratak popis zanimljivih praznovjerja za koje su igraci sami priznali, a popis svih sigurno bi bio ogroman.

Trener kluba iz Zimbabwea Midlands Portland Cementa poslao je 17 nogometaša svoje momcadi na ritualno kupanje u rijeku poznatu po tome da je puna krokodila - 16 ih se vratilo sa kupanja.

Nekadašnji nogometaš Newcastlea Chris Waddle nosio je, prema vlastitom priznanju, iste donje gacice u cijeloj sezoni 1983./84., kada je njegova momcad izborila povratak u Premier ligu. Naravno, prao ih je nakon svake utakmice.

Nizozemska legenda Johan Cruyff bi prije pocetka svake utakmice pljunuo žvakacu gumu na protivnicku polovinu terena.

Argentinski vratar Sergio Goycochea uvijek bi se pomokrio prije pocetka izvoðenja jedanaesteraca.

Nogometaš Liverpoola David Fairclough, koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeca bio poznat kao sjajan igrac za ulazak sa klupe za pricuve, prije svake utakmice je prao ruke cetiri puta.

Francuski reprezentativac Laurent Blanc je prije pocetka utakmice ljubio celavu glavu vratara Fabiena Bartheza.

Dok Manchester United pobjeðuje, njihov kapetan Gary Neville uvijek nosi isti pojas, cipele i losion poslije brijanja.

Legendarni kapetan engleske reprezentacije Bobby Moore inzistirao je na tome da uvijek bude posljednji u svlacionici koji oblaci šorc.

Još jedan sjajni Englez, Gary Lineker, na svakom je poluvremenu oblacio novi šorc.

Kapetan Chelsea John Terry deset godina nosi iste kostobrane. Kada ih je jednom izgubio nastala je totalna panika.